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mercoledì 9 maggio 2012

Shrikhand Cheesecake

Imagine atasata



  Sotto, la ricetta in italiano!

Shrikhand este un desert foarte popular in India.De fapt nu este altceva decat iaurt aromatizat cu cardamon, sofran si zahar, pus la scurs peste noapte.
Eu despre shrikhand am citit pentru prima oara aici
Ceva de genul labneh-ului, nu?
Cum eu ador consistenta Labneh-ului, foarte asemanatoare a branzeturilor tartinabile cumparate din comert, si cum am facut o cantitate prea mare de Shrikhand, mi-a venit ideea unui cheese-cake.

In primul rand pregatiti Shrikhand, punand la scurs jumatate de kilogram de iaurt gras(grecesc, compact) in care ati adaugat un varf(ras) de cutit de sofran si 5-6 pastai de cardamom pisate.Eu NU am pus zahar.

Lasati peste noapte in frigider.In final a mea arata asa:

Imagine atasata

Pentru cheesecake(pentru doua tavite de unica folosinta de 0,5 l sau pentru o forma de tort de 20-22 cm aproximativ):

100 gr bisuiti cacao pisati
50 gr unt topit

Amestecati biscuitii pisati cu untul topit.

Imagine atasata

Tapetati baza formei sau tavitele cu compozitia obtinuta, nivelati si presati bine.

Imagine atasata

Introduceti tava in frigider.

Pentru stratul branzos:

300 gr shrikhand
100 ml frisca lichida
2 oua
40-50 gr zahar
125 gr ciocolata alba
1 lingurita faina

Amestecam shrikhand cu frisca lichida.

Imagine atasata

Adaugam zaharul si faina:

Imagine atasata

Ciocolata topita pe baie de aburi:

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Si ouale pe rand:

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Turnati compozitia peste baza de biscuiti:

Imagine atasata

Si introduceti tava in cuptor la 170 de grade pentru circa o ora.

O lasati la racit si o pastrati la rece peste noapte sau minim 4 ore.Stiti voi... ca la cheesecake.

Serviti o felie, inchideti ochii si lasati-va transportati de arome si parfumuri orientale.

                                                   Shrikhand Cheesecake

Io avevo letto qui di questo dessert molto popolare in India.La variante dolce del Labneh.
No?
Allora e una cosa che mi piace.E se ce anche il "mio" cardamomo, mi piace ancor di più.
Allora ho pensato a un cheesecake con questo preparato cremoso, molto simile ai formaggi spalmabili che di solito si usano per i cheesecake.


Il giorno prima preparate il Srikhand, mettendo a scolare per tutta la notte mezzo kilo di yogurt(quello greco), dove avete precedentemente mescolate un pizzico di zafferano e 5-6 semi di cardamomo pestati nel mortaio.
Io non ho messo zucchero.


Per Shrikhand-cheesecake abbiamo bisogno di:

300 gr di shrikhand
100 ml panna liquida
2 uova
40-50 gr di zucchero
125 gr di cioccolato bianco
1 cucchiaino di farina


Per la base:


100 gr di bicotti al cacao
50 gr di burro fuso


Prima prepariamo la base, mescolando i biscotti pestati con i burro fuso.Mescoliamo per bene e copriamo la base della nostra teglia(20 cm diametro).Io ho usato due vaschette da 0,5 litri.
Mettiamo la teglia(teglie) nel frigo.


Per il strato "formaggioso":


Mescolate il shrikhand con la panna, zucchero e farina.
Unite anche il cioccolato fuso e le uova uno alla volta, mescolando per bene.Versate il composto sopra la base e infornate per un oretta a 170 gradi.


Lasciate raffreddare e mettete nel frigo per tutta la notte o minimo 4 ore.
Servite una fetta e lasciatevi trasportare da aromi e profumi orientali.


 

28 commenti:

  1. bella ... di più meravigliosa! ti va di postarla su http://dolcizie.blogspot.it/2012/04/lalbero-goloso-una-dolce-raccolta.html
    ciao :)

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    1. Grazie Samaf, se non riesco con questa, magari con la prossima.

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  2. Ce bine arata, cred ca incerc si eu! :) S-a scurt mult zer din iaurtul grecesc? Ca mie imi pare deja foarte gros.

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    1. Bogdan, acu' depinde de marca.La mine s-a scurs destul.Controleaza consistenta, sa fie asemanatoare branzei philadelphia.Ceva de genul ala.

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  3. Lilly che meraviglia! Bellissima ricetta e anche le foto!

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    1. Grazie Chiarina, se non era per te non scoprivo la bontà di questo prodotto!

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  4. che foto stupende.. ho l'acquolina in bocca!

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    1. Grazie Luisa, e veramente buono questo shrikhand.Ho sentito che e buono anche nella variante frozen.

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  5. Lili, eu cred ca-l mancam cu lingurita si nu mai apuca rasaritul soarelui :)))!
    E un desert foarte foarte fin!

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    1. Any, atunci fa dintr-un Kil de iaurt.Asa esti sigura ca-ti ramane si pentru cheese-cake!Te pup fata frumoasa!

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  6. Eu inchid ochii si ma las teleportata la tine ...cheesecake si liliac inflorit

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    1. Dorina, bine faci.E foarte aromat.

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  7. Inchid ochii ca sa nu mor de pofta,arata de milioane.
    Te pup!

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    1. Dia, iti multumesc.Esti o draguta!

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  8. ultimamente sto vedendo il cardamomo in preparazioni meravigliose e mi sto pentendo di non averlo preso. dovrò rifarmi e provare questo cheesecake particolarissimo e profumato :)

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    1. Paola, io ho tenuto la confezione nella dispens per un bel po.Mi piaceva il profumo ma non avevo ancora scelto la ricetta.
      Usare questo particolarissimo dolce indiano in uno cheesecake mi e sembrata l'idea giusta!

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  9. Un adevarat deliciu!!!Yummy!Pupici!

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  10. Felicitari pentru idee. Dupa ingrediente.. a iesit ceva super!

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    1. Multumesc Oltene, am unit un desert indian cu un desert american...cred.Si bine am facut!

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  11. Ce aromat trebuie sa fie ! cred ca a fost delicios!

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  12. Îmi plac fotografiile, si dupã ingrediente cred cã a iesit minunat:)

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  13. Arata minunat!Iar in ceea ce priveste gustul, numai exceptional poate fi:)!!!!!

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  14. Arata apetisant, super delicioasa prezentarea!

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  15. Ma è un'idea bellissima! Lo proverò senz'altro!

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  16. Lilly, votez si eu cu asa desert aratos facut din ingrediente simple. Pozele sunt superbe!

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  17. Luce bellísimo me encantó la forma de preparación,es una delicia,abrazos y abrazos.

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